Årets "Min lärare"

måndag 28 maj 2018

Varje år delar SVT:s Lilla Aktuellt ut utmärkelsen "Min lärare" med hjälp av sina tittare. I år var det Södertäljebon Ranja Shamoun på Blombackaskolan som vann.

– Hon är snäll, hjälper oss och när någon inte mår bra tröstar hon oss, säger 12-årige Marbeen Azad.

 

I år fick Lilla Aktuellt in rekordmånga, 1 200, nomineringar från elever i hela Sverige. Eleverna vill uppmärksamma och hylla sina lärare för deras arbete. I motiveringen som Ranjas elever skrivit står det bland annat ”Vår lärare är en glädjespridare och är helt underbar. Vår lärare har kämpat och slitit hårt för att vi ska ha en bra framtid. När Ranja kom förändrades allt”. Ord som rörde Ranja Shamoun till tårar.

 

– Jag tycker om mina elever väldigt mycket och att de ens tänkt på att nominera mig känns fantastiskt, säger hon.

 

Vad tycker du om att det här priset finns för er lärare?

– Jag tycker att det är superbra. Det finns flera fantastiska lärare i Sverige och att vara lärare är ett tufft jobb men det är världens bästa jobb.

 

Läs mer här.

Är du nyfiken på Blombackaskolan? Här hittar du deras skolprofil!

Foto: SVT

Årets


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!