Bästa skolkommun 2018 utsedd!

fredag 9 november 2018

Lärarförbundet har nu utsett Bästa skolkommun, med syfte att ge en extra push till de kommuner som ger lärare, skolledare och elever bra förutsättningar. Rankingen Bästa skolkommun har ett mål att få kommuner att satsa på dessa otroligt viktiga personer - skolledare, lärare och elever. 

Vellinge kommun har tagit en förstaplats på listan, följt av Orust kommun och Vadstena kommun. På Lärarförbundets hemsida kan du se just din kommuns placering, och även spana in tidigare år. I undersökningen är alla 290 kommuner med. Statistiken i undersökningen kommer från Statistiska centralbyrån (SCB) och Skolverket, men även från statistik framtagen tillsammans av Lärarförbundet och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). 

 

Alla kommuner har precis samma möjligheter att ta sig högt upp på listan, de kommuner som satsar på skolan kommer att lyckas väldigt bra. Bästa skolkommun baseras på 13 kriterier, där 7 av dem handlar om eleverna. Några av kriterierna som ligger till grund för hela undersökningen är lärartäthet, friska lärare, resurser till undervisningen och lärarlöner. 

Ta reda på hur din kommun ligger till genom att klicka här. Du vet väl om att du kan söka efter skolor och jämföra dem här på siten? Gör din skolsökning här!

 

Bästa skolkommun 2018 utsedd!


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!