Elever fick gå hem pga värmen

onsdag 30 maj 2018

Det har varit höga temperaturer i hela landet under hela maj månad och den här veckan når de 30-strecket. Elever på Västra Hamnens skola fick under tisdagen gå hem tidigare från skolan på grund av värmen.

Temperaturen slår rekord i maj och många är glada över försommarvärmen. Inomhus vill vi dock ha en behagligare temperatur för att kunna koncentrera oss på jobb och skolarbete. Problem med ventilationen kan då ställa till problem. När inomhustemperaturen närmade sig 30 grader fick ca 500 elever gå hem tidigare från Västra Hamnens skola i Malmö, rapporterar SVT. 

 

– Det blir svårt att arbeta i sådana temperaturer. Vi hade det otroligt varmt i lokalerna. Vi övervägde att ha lektionerna ute, men när man har 500 elever kändes det säkrare att skicka hem dem, säger Charlotte Löfqvist till SVT Nyheter Skåne.

 

När skolledningen gjorde bedömningen att det inte var hälsosamt för varken personal eller elever att stanna i lokalerna avslutades skoldagen kl. 13.00. Ventilationen i skolans lokaler fungerade inte tillräckligt bra för att kunna kompensera den höga utomhustemperaturen och är nu felanmäld. Rektorn hoppas kunna få det åtgärdat snabbt så att skoldagarna kan löpa på som vanligt. 

 

Läs mer här.

Elever fick gå hem pga värmen


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!