Elever fick gå hem pga värmen

onsdag 30 maj 2018

Det har varit höga temperaturer i hela landet under hela maj månad och den här veckan når de 30-strecket. Elever på Västra Hamnens skola fick under tisdagen gå hem tidigare från skolan på grund av värmen.

Temperaturen slår rekord i maj och många är glada över försommarvärmen. Inomhus vill vi dock ha en behagligare temperatur för att kunna koncentrera oss på jobb och skolarbete. Problem med ventilationen kan då ställa till problem. När inomhustemperaturen närmade sig 30 grader fick ca 500 elever gå hem tidigare från Västra Hamnens skola i Malmö, rapporterar SVT. 

 

– Det blir svårt att arbeta i sådana temperaturer. Vi hade det otroligt varmt i lokalerna. Vi övervägde att ha lektionerna ute, men när man har 500 elever kändes det säkrare att skicka hem dem, säger Charlotte Löfqvist till SVT Nyheter Skåne.

 

När skolledningen gjorde bedömningen att det inte var hälsosamt för varken personal eller elever att stanna i lokalerna avslutades skoldagen kl. 13.00. Ventilationen i skolans lokaler fungerade inte tillräckligt bra för att kunna kompensera den höga utomhustemperaturen och är nu felanmäld. Rektorn hoppas kunna få det åtgärdat snabbt så att skoldagarna kan löpa på som vanligt. 

 

Läs mer här.

Elever fick gå hem pga värmen