Elever serverades rå kyckling

fredag 20 april 2018

Elever och pedagoger serverades delvis rå kyckling på en skola i Ystad kommun. När elever uppmärksammade att maten inte var färdiglagad hade ett antal elever och pedagoger redan hunnit äta av maten. 

 

Den aktuella kycklingen plockades snabbt bort från serveringen. Biträdande rektor Johan Larsson skriver enligt SVT Nyheter i ett meddelande att risken finns att elever och pedagoger kan insjukna och att det brukar ske 2-5 dagar efter att bakterien intagits. Vid symptom på matförgiftning bör man uppsöka sjukvården för hjälp. 

 

Läs hela artikeln här.

Elever serverades rå kyckling


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!