Elever ställer ut med konst om normer

måndag 16 april 2018

 

Normstorm heter utställningen som just nu finns att se på Jönköpings läns museum. Konstnärerna är elever i Jönköping kommun som under året har reflekterar kring samhällets normer för att få ökad förståelse för vilken betydelse de har för jämställdhet och jämlikhet.  

Temat som arbetats med under året avslutas nu med en konstutställning där eleverna själva har fått välja vad de vill gestalta.

– För oss är den här utställningen otroligt viktig. Just det här att ungdomar får jobba med sina egna livsfrågor och att de får ta upp det som är viktigt för dem, säger Josefine Ottosson, verksamhetsutvecklare på Jönköpings läns museum.

 

Det är sjunde året för projektet Normstorm som startades i Jönköping kommun 2012 med målet att få ett mer öppet och tryggt samhälle. Flera andra kommuner i Sverige har sedan genomfört liknande projekt. Eleverna i Jönköping är överens om att det är ett viktigt ämne och de vill att deras konst ska skapa diskussion både i och utanför klassrummen. 

 

– Jag hoppas att folk får sig en tankeställare när de ser bilderna och kanske funderar på vad de tycker och tänker om de olika frågorna och normerna, avslutar Agnes Öjfelth som är elev på Per Brahegymnasiet.

 

Utställningen pågår på Jönköpings läns museum till och med 13 juni 2018.

Här hittar du alla skolor i Jönköping kommun!

 

Läs hela artikeln här.

Elever ställer ut med konst om normer


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!