Elever ställer ut med konst om normer

måndag 16 april 2018

 

Normstorm heter utställningen som just nu finns att se på Jönköpings läns museum. Konstnärerna är elever i Jönköping kommun som under året har reflekterar kring samhällets normer för att få ökad förståelse för vilken betydelse de har för jämställdhet och jämlikhet.  

Temat som arbetats med under året avslutas nu med en konstutställning där eleverna själva har fått välja vad de vill gestalta.

– För oss är den här utställningen otroligt viktig. Just det här att ungdomar får jobba med sina egna livsfrågor och att de får ta upp det som är viktigt för dem, säger Josefine Ottosson, verksamhetsutvecklare på Jönköpings läns museum.

 

Det är sjunde året för projektet Normstorm som startades i Jönköping kommun 2012 med målet att få ett mer öppet och tryggt samhälle. Flera andra kommuner i Sverige har sedan genomfört liknande projekt. Eleverna i Jönköping är överens om att det är ett viktigt ämne och de vill att deras konst ska skapa diskussion både i och utanför klassrummen. 

 

– Jag hoppas att folk får sig en tankeställare när de ser bilderna och kanske funderar på vad de tycker och tänker om de olika frågorna och normerna, avslutar Agnes Öjfelth som är elev på Per Brahegymnasiet.

 

Utställningen pågår på Jönköpings läns museum till och med 13 juni 2018.

Här hittar du alla skolor i Jönköping kommun!

 

Läs hela artikeln här.

Elever ställer ut med konst om normer