Elevernas app: Chatta med din lärare

fredag 13 april 2018

 

Dagens ungdomar är uppvuxna med modern teknik och ser den som en självklarhet. De lär sig snabbt hur den fungerar och hittar nya användningsområden för tekniken. Idag får barnen börja lära sig programmering redan i förskolan och böcker har ersatts av läsplattor och datorer. Utvecklingen är omdiskuterad, men elever från Rinkebyskolan, Kista grundskola och Stockholm science & innovation school visar att tekniken är positiv. 

 

I ett samarbete genom projektet GoIT som tagits fram av IT-konsultbolaget Tata consultancy service har de fått utveckla en app och deras idé är att underlätta kommunikationen mellan elever och lärare. 

 

– Vi har gjort en app som ska hjälpa lärare och elever att kommunicera bättre. Om man har frågor när man har hunnit komma hem efter skolan eller om det är helg så ska man kunna chatta live med lärare. Man ska även kunna kolla på videor som är gjorda av utbildade lärare som ska förklara ämnen. Du ska kunna kommunciera med alla i din klass, säger Issra Dziri, elev på Kista grundskola.

 

Läs hela artikeln här.

Foto: Helin Pakdemir

Elevernas app: Chatta med din lärare


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!