Elevernas app: Chatta med din lärare

fredag 13 april 2018

 

Dagens ungdomar är uppvuxna med modern teknik och ser den som en självklarhet. De lär sig snabbt hur den fungerar och hittar nya användningsområden för tekniken. Idag får barnen börja lära sig programmering redan i förskolan och böcker har ersatts av läsplattor och datorer. Utvecklingen är omdiskuterad, men elever från Rinkebyskolan, Kista grundskola och Stockholm science & innovation school visar att tekniken är positiv. 

 

I ett samarbete genom projektet GoIT som tagits fram av IT-konsultbolaget Tata consultancy service har de fått utveckla en app och deras idé är att underlätta kommunikationen mellan elever och lärare. 

 

– Vi har gjort en app som ska hjälpa lärare och elever att kommunicera bättre. Om man har frågor när man har hunnit komma hem efter skolan eller om det är helg så ska man kunna chatta live med lärare. Man ska även kunna kolla på videor som är gjorda av utbildade lärare som ska förklara ämnen. Du ska kunna kommunciera med alla i din klass, säger Issra Dziri, elev på Kista grundskola.

 

Läs hela artikeln här.

Foto: Helin Pakdemir

Elevernas app: Chatta med din lärare