Gratis kollektivtrafik för skolungdomar i sommar

måndag 23 april 2018

Alla skolungdomar i Upplands län får åka gratis buss och tåg med Upplands Lokaltrafik i sommar. 

– Det ska göra att ungdomar kan åka med kollektivtrafiken till sitt sommarjobb eller åka till badplatsen med sina kompisar, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande för Region Uppsalas kollektivtrafiknämnd.

 

Beslutet är taget av kollektivtrafiknämnden och berör 25 000 elever som gått ut 6:an, 7:an, 8:an 9:an, samt 1:an och 2:an på gymnasiet. Eleverna kommer få åka gratis buss och tåg med Upplands Lokaltrafik under juni, juli och augusti.

 

Läs hela artikeln här.

Gratis kollektivtrafik för skolungdomar i sommar


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!