Höjd säkerhet på skola

fredag 20 april 2018

Det var riktigt stökigt på Knut Hahnskolan i Blekinge under slutet av 2016. I december utbröt bråk med ca 100 inbladade elever och kort därefter misshandlades en lärare av en elev. Nu rapporterar P4 Blekinge att skolan höjt säkerheten med flera olika insatser som skapat intresse landet över. 

Skolan har bland annat infört passerkort och övervakningskameror i korridorerna. Fritidslärare som talar fler språk samt mentorer som ansvara för eleverna har anställts. Dessutom har skolan bytt ut och äger nu alla hänglås till elevernas skåp för att polisen lättare ska kunna få tillgång om de behöver genomsöka ett skåp. Åtgärderna har fått uppmärksamhet nationellt och flera skolor är intresserade av liknande modeller. 

 

– Vi har fått ett hyfsat genomslag nationellt. Vi har haft åtta, tio besök från kommuner i Skåne, Mellansverige, Stockholmsregionen och Göteborgsområdet, säger Ronny Mattsson, områdeschef för gymnasieskolan i Ronneby. 

 

Läs hela artikeln här.

 

Nyfiken på Knut Hahnskolans statistik? Här hittar du deras skolprofil.

 

Höjd säkerhet på skola


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!