Insektshotell på skolgården

fredag 1 juni 2018

Insektshotell på skolgården är resultatet av att årskurs fyra på Sävstaskolan i Vingåker har haft insektstema på biologi- och slöjdlektionerna. Nu hoppas eleverna på många hotellgäster.

Att kombinera två ämnen med ett tema ger en bra möjlighet att fördjupa sig i ämnet. På biologilektionerna har eleverna fått lära sig om insekter och vad de tycker om för miljöer.

 

– Vi har pratat om att det är brist på insekter och att vi behöver värna om dem, för att det påverkar hela jordens liv och klimat, säger Susanne Torssander, lärare för en av de tre fjärdeklasser som jobbat med insektstemat.

 

Sen har eleverna i träslöjden fått bygga insektshotell där insekterna kan gömma sig i olika rum som innehållet olika typer av material.

 

– Man ska tänka på att ha många olika saker, för alla insekter gillar ju inte samma saker. Spån eller ull till exempel, förklarar Tintin Kristensen, en av fjärdeklassarna som byggt insektshotellen.

 

Nu är alla hotellen monterade runt om på skolgården och eleverna inväntar de första gästerna. De kan verkligen känna sig välkomna då vissa av hotellen även fått små skyltar som hälsar alla välkomna dit. 

 

– Jag gillar olika insekter, så jag hoppas på många olika, säger Tintin Kristensen.

– Jag hoppas på alla. För att de ska bo bra, säger Saga Therner, en annan av fjärdeklassarna.

 

Läs mer här.

Nyfiken på Sävstaskolan? Här hittar du skolprofilen!

Insektshotell på skolgården


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!