Krogbranschen skriker efter kockelever

fredag 27 april 2018

Det är stor brist på kockar i Sverige. Flera rektorer på skolor med restaurangprogram får samtal varje dag från arbetsgivare som söker personal. Ibland är det till och med aggressiva och personal får mota bort dem från köket. 

Att flera krogar rekryterar elever under studietiden och erbjuder extrajobb sliter på eleverna och de får svårt att klara av sina studier. Flera rektorer uttrycker en oro över att fler elever jobbar så mycket att det går ut över skolan. 

 

Läs hela artikeln här. 

 

Krogbranschen skriker efter kockelever


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!