Malmö Latinskola vinnare!

fredag 13 april 2018

 

Vår miljö är en ständigt aktuell fråga och många unga är idag både medvetna och engagerade om vilken påverkan de har på miljön. Stiftelsen Håll Sverige Rent anordnade tävlingen Unga Reportrar som ger elever i åk 6–9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och producera egna reportage. Flera av reportagen som skickas in publiceras i Unga Reportrars nättidning ”The Magazine”.

 

Vinnare blev klass SA16B på Malmö Latinskola som kammade hem totalsegern med en originell och proffsigt producerad intervjufilm om att handla kläder second hand.

Förutom att de vunnit 10 000 kr till sin klass kommer eleverna nu att få tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment

 

Här kan du se filmen!

Läs hela artikeln här.

 

Nyfiken på Malmö Latinskola? Här hittar du deras skolprofil!

 

Foto: Sara Böök

Malmö Latinskola vinnare!


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!