Nationella provet i engelska har spridits i sociala medier

tisdag 24 april 2018

Nu på morgonen skrivs det nationella provet i engelska för årskurs nio. Nu uppger Skolverket att provet har fått spridning via mobilappen Snapchat.

Enligt Skolverket rör det sig om en rejäl spridning där vissa delar av provet och facit ska ha läckt ut. 

– Det är högst troligt att det är en elev som har spridit provet via snapchat, säger Anders Boman, enhetschef för nationella prov hos Skolverket.

 

Elsemarie Hallqvist, rektor på Nytorpsskolan, är kritisk till Skolverket och menar att proven borde digitaliseras.

– Proven behöver digitaliseras nu, och de ska krypteras så de inte kan skrivas ut. Det är så gammaldags som det är nu år 2018. Och vi pratar om digitaliseringen i skolan med de nationella proven skickas per post, säger hon.

 

Läs artiklar om händelsen här och här.

Nationella provet i engelska har spridits i sociala medier


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!