Nyinvigning av skola efter anlagd brand

fredag 20 april 2018

 

För ett år sedan anlades en brand på Norrskenets friskola i Luleå som gjorde att barn, elever och lärare fick flytta till tillfälliga lokaler. Nu har skolans lokaler renoverats och Norrskenet är nyinvigd. 

 

– Det känns jättebra, fantastiskt bra. Vi har en ny skola nu som är helt upp till dagens normer när det gäller byggnationer. Vi har tysta golv, lysrör som inte finns och vi har tyst och lugnt i klassrum och korridorer. Inga typer av störningssurr, det är fantastiskt fint, berättar rektor Britt-Inger Snäll som var med och invigde skolan. 

 

Året i tillfälliga lokaler har inneburit ekonomiska förluster för skolan då en del föräldrar och elever valde att byta skola, men rektor Britt-Inger Snäll hoppas att de vill komma tillbaka nu när skolan är tillbaka i sina gamla, men nu nyrenoverade lokaler. 

 

Läs hela artikeln här.

 

Nyfiken på Norrskenets friskola? Här hittar du deras skolprofil.

 

Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Nyinvigning av skola efter anlagd brand


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!