Skola i nordvästra skåne får kritik

torsdag 19 april 2018

En flicka blev mobbad både psykiskt och fysiskt så allvarligt att hon inte ville gå till skolan. Skolinspektionen har synpunkter på skolans agerande och avsaknaden av en uppföljande utredning om kränkningarna.

Föräldrarna till flickan som går på en skola i nordvästra skåne anmälde upprepade gånger trakasserierna, men menar att det inte gjordes tillräckliga insatser. Flickan vägrade gå till skolan och har därmed kommit ett år efter i studierna. 

 

Skolan menar att utredningar gjorts, men att eleverna haft vanliga bråk och att det handlat om "tjejsnack". Skolinspektionen kan nu vidta åtgärder för att skollagens krav på att motverka kränkande behandling ska efterlevas på den aktuella skolan. 

 

Läs hela artikeln här.

Skola i nordvästra skåne får kritik


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!