Skola i Borlänge stängde efter hot - en gripen

torsdag 3 maj 2018

 

Forssaklackskolan i Borlänge stängdes skolan på onsdagseftermiddagen efter att ha mottagit hot via sociala medier. En man har gripits misstänkt för olaga hot.

– Jag kan bekräfta att vi fick information om ett hot med koppling till Forssaklackskolan, säger Lars Walter, sektorschef i Borlänge kommun.

Bedömdes som allvarligt

Larmet kom in till polisen 13.56 på onsdagseftermiddagen och polisen uppger att hotet bedömdes som allvarligt och att man därför stängde skolan i slutet av skoldagen. 

En man greps ungefär en timme efter att hotet, som kom in via sociala medier, gjordes.

 

– Det var på det sättet personen kunde identifieras. Alla uppgifter sammantaget gör att vi bedömer detta som allvarligt, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Mannen anhölls senare på onsdagskvällen av åklagare.

 

Förhör hålls, men polisen är förtegen om vad hotet skulle ha inneburit samt hur gripandet har gått till. Skolan kommer vara öppen som vanligt och en krisgrupp har tillsatts om elever eller pedagoger behöver extra stöd. 

 

Läs mer här.

Här hittar du Forssaklackskolans skolprofil.

 

Foto: SVT. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. 

Skola i Borlänge stängde efter hot - en gripen


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!