Skola i Kumla läggs ner

tisdag 19 juni 2018

På grund av svårigheter att locka nya elever kommer John Norlander-gymnasiet i Kumla att stänga med start från och med läsåret 2020/2021, det har kommunfullmäktige beslutat.

John Norlander-gymnasiets vara eller icke vara har varit uppe för diskussion under en längre tid och senast i våras beslutades att skolan skulle finnas kvar under hösten. Nu har kommunfullmäktige i ett pressmeddelande under måndagen den 18 juni gått ut med att läsåret 2019/2020 blir det sista för skolan. Det är främst det minskade antalet sökande elever som ligger till grund för beslutet att stänga skolan. Inför höstterminen 2018 var det endast 15 elever som angav John Norlander-gymnasiet som förstahandsval. 

 

”I ett läge, med få sökande till programmen tillsammans med den kritik som revisionen och skolinspektionen lämnat, har vi fattat beslut utifrån vad vi anser är bäst för Kumla kommun. Det är aldrig kul att lägga ned en skola, det har inte varit en enkel process eller en lätthet att fatta det här beslutet”, skriver Oskar Svärd (M), ordförande i förvaltningen livslångt lärande.

 

Läs mer här.

Nyfiken på John Norlander-gymnasiet? Här är skolprofilen!

Foto: SVT

Skola i Kumla läggs ner


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!