Skola invigd i Älvdalen

måndag 7 maj 2018

 

I fredags invigdes den första etappen på den nya skolan i Älvdalen.

 – Det är bara glädje idag, den här dagen har vi längtat efter länge, sa kommunens skolchef Lars Lisspers.

 

Den gamla skolan hade problem med mögel, dålig luft och var ordentligt utsliten. Älvdalskolan som nu byggs saknar traditionellla korridorer och har bland annat stora förnsterpartier och höj- och sänkbara bord. Skolan beräknas kosta 220 miljoner kronor att bygga och i fredags invigdes den första etappen, rapporterar SVT Nyheter.

 

Kommunalrådet Peter Egardt (S) förrättade invigningen:

– När jag är riktigt glad så vill jag hurra och idag är jag riktigt glad, sa han och sedan utbringade han ett fyrfaldigt leve för alla som hade gjort skolan möjlig.

Därefter förklarade han skolan invigd och klippte bandet tillsammans med fyra elever.

 

Läs mer här.

Nyfiken på skolan? Här hittar du skolprofilen!

 

På bilden ser du nya Älvdalsskolan. Foto: SVT

Skola invigd i Älvdalen


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!