Skollunchen obligatorisk i Sollefteå

fredag 13 april 2018

 

Att högstadieelever går och köper egen lunch i olika former, ofta energidryck och en bulle, är nog vanligt i stora delar av landet. Nu rapporterar SVT Nyheter att Sollefteåskommunstyrelse belsutat att göra skollunchen obligatorisk för att motverka problemet med orkeslösa elever på grund av utebliven skollunch. 

 

– Vi vill att våra skolelever ska prestera så bra som möjligt. Vi ska upprätthålla tryggheten och studieron och vi ska öka 

måluppfyllleslsen. Det är väldigt svårt att göra det om man inte får i sig rätt energi, det är grunden i det hela, säger vice kommunalrådet John Åberg (S).

 

Det handlar alltså om en schemalagd närvaro i skolmatsalen på 20 minuter, något eleverna själva tycker är för länge.

 

Läs hela artikeln här.

Här hittar du alla skolor i Sollefteå kommun.

 

 

Skollunchen obligatorisk i Sollefteå


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!