Stressen bland unga ökar

tisdag 28 augusti 2018

Socialstyrelsen menar att dubbelt så många unga som för tio år sedan lider av psykisk ohälsa och problem med stress. Stadsmissionen i Göteborgs kuratorer har verksamhet med fokus på ungas psykiska hälsa och de menar att stressen ökar i skolstartstider, rapporterar SR P4.

En rapport från Folkhälsomyndigheten visade i våras att skolan sticker ut som en av de större orsakerna till ungas psykiska mående. Orsaker kan vara ökande krav, sämre elevhälsa och mycket oro. Ett förslag från kuratorerna vid Göteborgs stadsmission är att införa lektioner i stresshantering i skolan för att minska den psykiska ohälsan. 

 

- Jag tycker att man många gånger pratar om prestation men inte om hur man ska klara av att göra prestationerna, säger Stadsmissionens kurator Josefine Karlsson.

 

Tror du att valet av skola kan påverka hur man mår? Information och statistik om alla skolor i Göteborg. 

 

Stressen bland unga ökar


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!