Missa inte SYV-podden!

tisdag 13 november 2018

Sigrid och Petra jobbar som studie- och yrkesvägledare på Ystad gymnasium och kände att det saknades en kanal att diskutera frågor och inspirera om skola och yrkesliv för ungdomar. De startade SYV-podden!

Podden vänder sig till dig som går i nian och har funderingar inför gymnasievalet, är vårdnadshavare eller bara vill ha lite inspiration kring skolval eller kommande arbetsliv. Petra och Sigrid beskriver det själva som att podden kommer handla om det kaosiga livet på gymnasiet och hur man tar sig igenom det. De kommer prata om valsituationer, motivation, hur det känns att börja gymnasiet, vad som händer efter gymnasiet, studieteknik, smarta mål och annat som kan vara bra att ha koll på. 

 

Ett avsnitt som är extra aktuellt är såklart det om gymnasievalet - det hittar du här!

Missa inte chansen att få lite hjälp att reda ut tankarna kring skola och det kommande vuxenlivet när du ändå sitter på bussen eller har en håltimma! På Skolkollen tycker vi att det är ett riktigt bra initiativ som underlättar skolvalet. När du känner dig redo och vet vad du letar efter för gymnasium kan du sedan söka upp skolan här på Skolkollen och hitta information och aktuell statistik.

Här hittar ni SYV-podden!

Vill ni veta mer om Ystad gymnasium? Klicka här.

Missa inte SYV-podden!