Välkommen tillbaka till skolan!

måndag 20 augusti 2018

Äntligen börjar skolan igen och man får träffa alla klasskompisar och saknade lärare. Även om det är mycket som är kul med skolstarten kan det också vara tufft att komma in i rutinerna efter ett långt sommarlov. 

Här kommer några tips som kan underlätta

- Försök varva ner på kvällen och lägga dig i bra tid. 

- Lägg fram morgondagens kläder innan du går och lägger dig så går det snabbare på morgonen. 

- Stig upp direkt när klockan ringer - du blir bara tröttare av att snooza.

- Ät ordentligt på regelbundna tider även om du inte alltid är hungrig, det gör det lättare för kroppen att komma in i rutinerna igen. 

- Gå ut på rasterna, ta lite frisk luft och rör på dig så blir du piggare och klarar lektionerna bättre. 

- Rör dig ordentligt under dagen och på kvällen så somnar du lättare och sover bättre. 

 

Välkommen tillbaka till skolan!


+

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!